Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu! Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu!

Naj ostane med nami

Mladina

Rajko Grlić, hrvaški auteur, ki prihaja iz preteklosti, eden izmed jugoslovanskih wunderkindov z začetka osemdesetih (Samo enkrat se ljubi), je moral prirediti kar nekaj motovunskih festivalov, da bi pogruntal, kaj je danes filmski trend št. 1: mozaični magnolijsko-babilonski crash, v katerem si kljuko podajajo skrivnostno povezani liki, ki sedijo na vrtiljaku skupne usode. Ta trend je že rahlo retro, a tudi film Naj ostane med nami prihaja iz preteklosti - in to v več smislih, tudi v tistem najbolj osnovnem: Slovenke so dobre za fukat!

Vidi članak

Rajko Grlić izborio se za svoje gledatelje

Jutarnji list, 26.3.2010.

Kada je Rajko Grlić u emisiji "Nedjeljom u 2" objavio da su njegov film "Neka ostane među nama" u prva četiri dana prikazivanja vidjele četiri tisuće gledatelja, filmski znalci koji se razumiju u takve brojke vjerojatno su progunđali: "Čudna mi čuda, pa strani hitovi znaju ostvariti i pet puta bolje rezultate". Možda, ako misle na "Avatar" ili filmove iz serijala "Sumrak", međutim, ta ostvarenja stižu u naša kina s puno većim brojem kopija ("Avatar" ih je imao 20, a Grlićev film samo šest) i barnumskom plaćenom reklamom, koju podmiruje strani partner, da bi poslije pobrao vrhnje od zarade u kinima.

Vidi članak

U raljama libida

Vijenac, 25.3.2010.

U nedavnom razgovoru u povodu premijere svoga novog filma, humorne romantične melodrame Neka ostane među nama realizirane uz scenarističku suradnju Ante Tomića, redatelj Rajko Grlić među ostalim kaže i da je njegovo novo ostvarenje posveta "građanskom Zagrebu u nestajanju". Ustvrdivši da je "jedna tzv. građanska klasa koja je (u socijalizmu) bila beskonačno tanka" tijekom 1990-ih praktički zajedno s njim "otišla u ilegalu" odnosno u anonimnost, Grlić ističe da je riječ o "stoljetnoj tradiciji" u skladu s kojom svaka (uže zagrebačka i šire hrvatska) građanska klasa kad se jednom ustoliči zapravo nestane.

Vidi članak

Preveč seksa: film Naj ostane med nami z Nino Ivanišin za Hrvate nemoralen!

Požar report, 25.3.2010.

Hrvaško društvo za zaščito človekovih pravic, natančneje Odbor za enakopravnost spolov je zahteval prepoved prikazovanja nove erotične drame Rajka Grlića 'Neka ostane među nama' (Naj ostane med nami, op.p.), saj menijo, da gre za najbolj grobo žalitev javne morale in diskriminacijo žensk. Pismo je omenjeni odbor naslovil na Urad tožilca.

Vidi članak

Nataša Dorčić: Bilo bi lijepo da sam s Mikijem Manojlovićem doživjela ljubavnu romansu

Vrime, 24.3.2010.

‘Neka ostane među nama’ novi je film redatelja Rajka Grlića, na čijoj je premijeri u prepunoj kino sali u splitskom kinu Broadway publika sjedila i na stepenicama.

- Naslov filma od početka je bio tu kao logičan slijed s obzirom da je to intimna priča o dva brata, dvije žene, jednoj ljubavnici i nekoliko djece, koja ne znaju tko im je zapravo otac - objasnio nam je Rajko Grlić.

Vidi članak

Tko se boji seksa u Hrvatskoj?

Nacional, 23.3.2010.

Zbog pritiska Crkve i konzervativaca hrvatski režiseri ne usuđuju se na filmu prikazivati scene seksa, pa samo rijetki, poput Rajka Grlića, istražuju stvarne odnose između muškaraca i žena.

Vidi članak

Nije pornić nego ljubić. Neka ostane među nama!

B92 blog, 22.3.2010.

Bilo kako bilo, Ništa nas ne smije iznenaditi mi je već bilo blisko delo, jer sam naravno gledala film Karaula reditelja Rajka Grlića, a koji je rađen upravo po Tomićevoj knjizi. Iako baš baš muški film, u srce me je pogodio, pa sam skapirala da taj dvojac, Grlić-Tomić, ne samo da fenomenalno kreativno sarađuje, nego i vrlo korespondira s mojim moždanim vijugama.

Vidi članak

Grlić nije grlica

Novi list, 21.3.2010.

Sve je počelo po predvidljivoj špranci. Najavljena je premijera u Zagrebu i u Splitu te u glavnim gradovima dviju susjednih država, Slovenije i Srbije, a uzvanicima su tekli med i mlijeko iz ustiju, dok su u pratnji svojih nakinđurenih sponzoruša smišljali prve komentare.

Opširnije

Hvala im na reklami

Dan online, 21.3.2010.

Nadrealni zahtjev fantomskog udruženja napravio je sjajnu reklamu za film, jer smo ionako imali nula eura u budžetu namijenjenom za promociju, kaže poznati reditelj.

Vidi članak

Ima li erosa bez thanatosa?

Slododna Dalmacija, 20.3.2010.

Gotovo četiri tisuće ljudi (preciznije, 3710) pogledalo je film "Neka ostane među nama" redatelja Rajka Grlića i koscenarista Ante Tomića u prva četiri dana prikazivanja. Taktika distributera - koji je za kina pripremio čak 15 kopija, što je ravno plasmanu velikog hollywoodskog blockbustera - urodila je plodom.

Vidi članak

Neodoljivi šarm preljube

Politika, 19.3.2010.

Vrlo dobar film. Rajko Grlić poletan i živahan, kao mladić. I nestašan, kakav samo može da bude "sredovečni lisac" sa nagomilanim životnim iskustvom. Sopstvenim ili tuđim - svejedno, važno je da je ono što se vidi u filmu "Neka ostane među nama" toliko intimno i autentično da mu se veruje na svaku reč i na svaki kadar.

Vidi članak

Udruga traži zabranu, Grlić zahvalan: Za reklamu su mi baš nedostajala dva popa

Jutarnji list, 15.3.2010.

Hrvatsko društvo za promicanje i zaštitu ljudskih prava, preciznije njegov Odbor za ravnopravnost spolova zatražio je od pučkog pravobranitelja zabranu daljnjeg prikazivanja najnovijeg filma Rajka Grlića " Neka ostane među nama ". U pismu koje u ime organizacije potpisuje Nada Balen navodi se da taj film "najgrublje vrijeđa javni moral i teško diskriminira žene", pa se Ured pravobranitelja poziva da utvrdi nisu li redatelj Rajko Grlić i scenarist Ante Tomić time prekršili Zakon o suzbijanju diskriminacije.

Vidi članak

Premijera bez glumaca

Dan online, 13.3.2010.

Grlić je i ovoga puta kroz film dokazao svoju rediteljsku veličinu i grandioznost, kao i prepoznatljivu duboku posvijećenost detaljima koji oslikavaju psihološke profile njegovih glavnih junaka.

Vidi članak

Neka ostane među nama

Filmski.net, 12.3.2010.

Drama Rajka Grlića o preljubima i ljubavima sredovječnih Zagrepčana. Očekujte zamršen almodovarski zaplet i vruće erotske scene!

Vidi članak

Premijera Grlićevog filma »Neka ostane među nama«

Novi List, 12.3.2010.

Ili se hrvatska publika uželjela zdrave erotike na domaćem filmu, ili je Rajko Grlić napravio baš lijepu priču o preljubu, laganju i samoći. Sudeći po reakcijama na sinoćnjoj premijeri Grlićevog filma "Neka ostane među nama" u krcatoj dvorani zagrebačkog kina Multiplex, dogodilo se i jedno i drugo, a kinematografija nam je možda ...

Vidi članak

Ljepota i okrutnost na Hrabalovu tragu

Slobodna Dalmacija, 12.3.2010.

Moja pokojna ujna ženila se četiri puta. Rekla je da je sve to logično. Samo joj nije bilo jasno zašto se prvi put rastavljala." Ovako nekako glasi dio dijaloga između Anamarije (Daria Lorenci) i Marte (Ksenija Marinković) u najnovijem filmu Rajka Grlića "Neka ostane među nama".

Vidi članak

Predstavljen novi Grlićev film

Sat multimedia, 12.3.2010.

Gotovo dvije godine, polako i precizno kako je i radio sve svoje filmove Rajko Grlić stvarao je posljednji "Neka ostane među nama". Uoči premijere priču o složenim obiteljskim odnosima dvojice braće, njihovim ženama i ljubavnicama predstavio je novinarima u Zagrebu, gradu kojemu se filmom vratio nakon gotovo 18 godina.

Vidi članak

Seks, laži in prevare "po balkansko"

MMC RTV Slovenija, 11.3.2010.

V slovenske kinematografe prihaja hrvaško-slovensko-srbska koprodukcija, sodobna zgodba o erotičnih strasteh in prevarah brez nauka.

Vidi članak

Premijera novog filma Rajka Grlića „Neka ostane među nama“

Blic online, 11.3.2010.

Beogradska premijera filma "Neka ostane među nama" Rajka Grlića, jednog od najmarkantnijih rediteljskih imena kinematografije nekadašnje Jugoslavije, zakazana je za večeras u bioskopu "Kolosej" (20 i 22 časa).

Vidi članak

Nek ostane među nama stiže u bioskope

Story.rs, 10.3.2010.

U bioskopu Kolosej Multiplex 11. marta biće premijerno prikazan novi film Rajka Grlića Nek ostane među nama u kome glavnu ulogu igra Miki Manojlović.

'Neka ostane među nama': Odličan film o preljubu lišen svakog licemjerja

Jutarnji list, 10.3.2010.

Scenarijem koji je pisao s Antom Tomićem, Grlić oslobađa brak velikih ideja a preljub postaje sastavni dio normalnog života. Grlić je opravdao zaista velika očekivanja koja je film izazvao u javnosti.

Vidi članak

"Neka ostane među nama" - Grlićeva posveta Zagrebu

Slobodna Dalmacija, 9.3.2010.

Najnoviji igrani film Rajka Grlića "Neka ostane među nama", drama o dva zagrebačka brata i njihovim ženama i ljubavnicama, u kojoj glume Miki Manojlović, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Nataša Dorčić, Ksenija Marinković i Krešimir Mikić, prikazan je u ponedjeljak novinarima u zagrebačkom Movieplexu.

Vidi članak

VIDEO: Premijera domaće erotske drame 11. ožujka

net.hr, 8.3.2010.

Film Neka ostane među nama Rajka Grlića, priča o dvostrukim životima, ljubavnim prijevarama i složenim međuljudskim odnosima, premijerno će se prikazati 11. ožujka u Zagrebu.

Vidi članak

Rajko Grlić: Mikijeve seksi scene su vrlo čedne

Blitc, 7.3.2010.

Emitovanje scene u kojoj legenda Miki Manojlović ljubi razgolićeno telo mlade slovenačke glumice Nine Ivanišin zaintrigiralo je javnost i medije.

Vidi članak

Kultura ostaje među nama

e-novine.com, 6.3.2010.

Rajko Grlić je jedini reditelj na prostoru bivše Jugoslavije koji svojim filmovima pokušava da objedini nekadašnji zajednički kulturni prostor.

Vidi članak

New Grlic film spreads over the region

Cineuropa, 5.3.2010.

The new film by Croatian director Rajko Grlic Just Between Us opens in Slovenia on March 9, in Croatia on March 10 and in Serbia on March 11.

Vidi članak

Nataša Dorčić i Miki Manojlović – strast rođena na filmskom setu

Story, 5.3.2010.

Jedna od najvećih film­skih i kazališnih zvijezda bivše države, koja se proslavila nezaboravnim ulogama u tv-serijalu ‘Gr­lom u jagode’ te filmovima ‘Sa­mo jednom se ljubi’, ‘Za sreću je potrebno troje’, ‘Štefica Cvek u raljama života’ i ‘Otac na službenom putu’, zbog snimanja Grlićeva filma u Za­grebu je proveo ukupno sedam tjedana, a danas, i nakon dva i pol mjeseca poslije završetka snima­nja, navodno, održava kontakt s našom nagrađivanom 40-godišnjom glumicom Natašom Dor­čić.

Vidi članak

Nov film Rajka Grlića

Famul Stuart, 1.3.2010.

9.3.2010 se bo v kinu Vič zgodila premiera filma Rajka Grlića z naslovom Neka ostane među nama.

Vidi članak

Miki Manojlović: Povratak na filmsku seks scenu

Jutarnji list, 25.2.2010.

Miki je veličanstven glumac pa kada glumi, jednako može biti seksi ili ne seksi, ovisno što je potrebno, tvrdi Lorenci.

Vidi članak

Koga ljubi Miki Manojlović?

Filmski.net, 24.2.2010.

Slovenku Ninu Ivanišin, a ne Ivanu Roščić - kako su objavili neki domaći portali!

Vidi članak

Kad Miki grize i liže

Kurir, 25.2.2010

Eksplicitne scene seksa, kojima film obiluje, zasigurno će privući ljubitelje ovog žanra, a celu priču upotpunile su zgodne hrvatske glumice, koje redom padaju na njegov šarm. Ko u najboljim danima, kada je na bioskopskom platnu prevrtao, recimo, Miru Furlan ili Mirjanu Karanović.

Vidi članak

Miki Manojlović u hrvatskom erotskom filmu

Opera17, 25.2.2010.

Srpski glumac Miki Manojlović, nakon što je prošlo 23 godine od kako je snimio film Rajka Grlića "Samo jednom se ljubi", obnovio je saradnju sa hrvatskim režiserom i ponovo snimio seksi scene sa kolegenicom.

Vidi članak

Miki Manojlović navalio na golu Ivanu Roščić

Moj TV, 24.2.2010.

Slavni filmski dvojac, Rajko Grlić i Miki Manojlović, koji u svoje zajedničke uspjehe broje filmove kao što su "Samo jednom se ljubi", "Za sreću je potrebno troje" i "U raljama života", snimili su novi film pod nazivom "Neka ostane među nama".

Vidi članak

VIDEO: Miki Manojlović strastveno ljubi Ninu Ivanišin

Jutarnji list, 23.2.2010.

Slavni dvojac Rajko Grlić i Miki Manojlović snimili su novi film koji će u Zagrebu biti premijerno prikazan 11. ožujka. Redatelja i glumca veže odlična suradnja u filmovima "Samo jednom se ljubi", "Za sreću je potrebno troje" i "U raljama života", a ima li još kemije među njima moći ćete provjeriti u filmu "Neka ostane među nama".

Vidi članak

Premijera novog filma Rajka Grlića

Međunarodni Radio Srbija, 22.2.2010.

Film "Neka ostane medju nama" reditelja Rajka Grlića, autora kultnih ostvarenja "Karaula" (2006), "U raljama života" (1984), "Za sreću je potrebno troje" (1985), "Samo jednom se ljubi" (1981) uskoro će početi da se prikazuje u beogradskim bioskopima, najavljeno je iz Cinearsa.

Vidi članak

Bit će seksa, majki, baba i kotlovine za sunčanih dana

Slobodna Dalmacija, 20.2.2010.

U prvih pet minuta može se dobiti dojam kakav je film u cijelosti, rekao je svojedobno Jean Renoir, a Rajko Grlić ("U raljama života", "Čaruga"), navodno, otvara "Neka ostane među nama" sa scenom u bolnici i ženskim spolnim organom u krupnom planu. Znači, bit će seksa?

Opširnije

Miki Manojlović u filmu Neka ostane među nama

Story.rs, 20.2.2010

Novi film Rajka Grlića Neka ostane medju nama biće premijerno prikazan u Beogradu u petak 12. marta u bioskopu Kolosej Multiplex.

Vidi članak

Ohajo u čast Rajka Grlića

E-novine - 14.2.2010.

U filmskom centru Sveučilišta Ohio u SAD-u ovoga se vikenda održava retrospektiva filmova istaknutog hrvatskoga redatelja Rajka Grlića, uz koju je objavljena i knjiga posvećena njegovu radu.

Vidi članak

Beogradska premijera novog "jugoslovenskog" filma

Vesti online, 12.2.2010.

Novi film jednog od najpoznatijih reditelja sa prostora bivše Jugoslavije Rajka Grlića, "Neka ostane među nama", biće premijerno prikazan u Beogadu 12. marta. Film je, tako reći "jugoslovenski" - snimljen je u koprodukciji Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Vidi članak

Stiže novi film Rajka Grlića

Glas javnosti, 6.2.2010.

Novi film jednog od najpoznatijih reditelja sa prostora bivše Jugoslavije Rajka Grlića "Neka ostane među nama", snimljen u koprodukciji Hrvatske, Slovenije i Srbije, u kome jednu od glavnih uloga tumači Miki Manojlović, biće premijerno prikazan u Beogradu 12. marta u bioskopu "Kolosej", najavljuje distributer "Sinears".

Vidi članak

Novi film Rajka Grlića v Beogradu premierno 12. marca

Slovenska tiskovna agencija, 6.2.2010.

Beograd, 6. februarja (STA) - Novi film Rajka Grlića "Neka ostane među nama" (Naj ostane med nami), posnet v koprodukciji Hrvaške, Slovenije in Srbije, bo v Beogradu premierno prikazan 12. marca, je v petek napovedal distributer Sinears. Scenarij je Grlić napisal skupaj z Antetom Tomićem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. V Ljubljani bo premiera 11. marca v Kinoklubu Vič.

Beogradska premijera novog filma Rajka Grlića 12. marta

Press online, 5.2.2010.

Film hrvatskog režisera Rajka Grlića "Neka ostane među nama", u kojem jednu od glavnih uloga tumači srpski glumac Miki Manojlović, biće premijerno prikazan u Srbiji 12. marta u beogradskom bioskopu "Kolosej".

Vidi članak

Miki Manojlović u erotskoj drami

Blic Online, 25.11.2008.

Miki Manojlović sa Rajkom Grlićem snima u Zagrebu film "Neka ostane među nama”. Slavni glumac i čuveni reditelj i scenarista posle 23 godine, koliko je prošlo od filma "Za sreću je potrebno troje”, ponovo rade zajedno. To je erotska drama u kojoj svako od petoro glavnih junaka ima zasebnu, vrlo intimnu priču o svom "dvostrukom životu”.

Vidi članak

Slasni zalogaji

Story.hr, 23.11.2008.

Zbog angažmana u novom filmu Rajka Grli­ća ‘Neka ostane među nama’, koji se počeo snimati prije nekoliko tjedana, glumac Predrag Miki Manojlović iz Francuske je došao u Zagreb. Iako zauzet odlascima na se­tove, 58-godišnji glumac koji je nosio glavne role u jednim od najboljih filmova nekadašnje jugoslavenske produkcije...

Vidi članak

Snima se: Neka ostane među nama

Filmski.net, 15.11.2008.

Novi film Rajka Grlića i koscenarista Ante Tomića na intiman način govori o ljudima i gradu, to je vesela urbana priča svakodnevici.

Vidi članak

Natrag na ulice, natrag u krevete

Story.hr, 6.11.2008.

Priču o petero ljudi koji tragaju za ljubavlju i srećom ispričat će Rajko Grlić u svojem novom filmu ‘Neka os­tane među nama’. Ovim se uratkom, čiji scenarij supot­pi­suje i Ante Tomić, redatelj vraća na svoje filmske početke - ulice, stanove i krevete grada Zagreba.

Vidi članak

Vesela gradska priča počinje na Krematoriju

Večernji List, 26.10.2008.

Kad sam snimao “Karaulu” na 1600 metara iznad Ohridskog jezera, samom sebi sam govorio: Ako budem radio sljedeći film, snimat ću ga u Preradovićevoj, a drugu, hrabriju ekipu slat ću na Dolac, jer to je predaleko - šali se redatelj Rajko Grlić govoreći o svom novom filmu “Neka ostane među nama” čije je snimanje započelo u subotu.
- Nije nam baš uspjelo sve napraviti u Preradovićevoj, ali smo vrlo blizu.

Vidi članak

Miki Manojlović u novom filmu Rajka Grlića

ExYuFun

U zagrebačkom krematorijumu i u jednoj od gradskih bolnica počelo je snimanje novog filma hrvatskog reditelja Rajka Grlića "Neka ostane među nama".

Vidi članak

Tajni život Zagrepčana

Novi list

Grlićev novi film na Eurimagesu dobio 240 tisuća eura potpore

Večernji List, 15.10.2008.

Ante Tomić, pisac i scenarist novog filma Rajka Grlića “Neka ostane među nama”

Dnevni glasnik, 12.06.2008.

Zvuči kao obijest, putovati u Ameriku da bi se pisalo, ali ovo je zaista bilo nužno. Rajko Grlić dio godine živi u jednom gradiću u Ohiju, gdje predaje na filmskoj školi na sveučilištu, a scenarij smo morali završiti prije nego što se on vrati u Hrvatsku jer uskoro počinje snimanje. Osim toga, u njegovoj američkoj zabiti imamo samoću u kojoj se možemo potpuno predati poslu, po cijele dane razgovarati o likovima i motivima, pisati i križati scene, bez bojazni da će njega prekidati obavezama na Motovunskom festivalu ili da će mene nazvati supruga sa strašnom viješću da nam je mala progutala dvije kune.

Vidi članak