Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu! Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu!

Izjava redatelja

Danas se u sociološkoj literaturi može naići na tvrdnju da je bračna prevara, ljubavna avantura ili kako god to zvali, jedini preostali oblik pobune koji je pojedincu preostao protiv predvidljivosti života. Naš je život omeđio poslodavac, obitelj, crkva, država, mediji i novac. I tu ništa ne možemo promijeniti, vrijednosti su duboko usađene i ne klimaju se. Jedino što se još da mijenjati je osoba s kojom dijelimo postelju. Današnji su preljubnici tako zamijenili jučerašnje revolucionare, pobunjenike, vizionare, hajduke. Uzbuđenje pobune, slast kršenja pravila i opasnost odlaska u nepoznato, tvrde sociolozi, svedena je na avanturu zvanu preljub.

S druge strane psihijatri nas desetljećima uvjeravaju da duboko u korijenu svake potrebe da se iskoči iz ustajale svakodnevice, dakle u prarazlogu svake "kreacije" i "pobune", leži snažan, teško dokučiv i još teže predvidljiv "seksualni nagon".Ja sam, kao i manje vise svatko od nas čuo bezbroj priča o avanturama, preljubima i nevjerojatnim duplim životima. I uvijek sam, to moram priznati, iskazivao neskriveno divljenje prema fascinantnim energijama i količinama mašte koje su neke osobe u to ulagale. Bili su to "pobunjenički" i "kreativni" vrhunci njihovih života.Spojem ove tri premise dolazimo do mog osobnog razloga za pravljenje ovog filma. U godinama sam kad se valja vratiti tamo gdje sam i počeo pričati filmske priče: na ulice, u stanove i krevete Zagreba.