Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu! Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu!

Citati iz filmskih kritika o filmu

28.04.2010.

"Neka ostane među nama" je krenuo u kina Hrvatske, Slovenije i Srbije 11.3.2010. Evo citata iz nekih od prvih kritika:

 
"Grlic je postao jedini reziser u regiji ciji filmovi krecu istoga dana u distribuciju na teritoriju svih zemalja ko-producenata." - "Cineuropa.com"


"Ili se hrvatska publika uzeljela zdrave erotike na domacem filmu, ili je Rajko Grlic napravio bas lijepu pricu o preljubu, laganju i samoci. Sudeci po reakcijama na sinocnoj premijeri Grliceva filma "Neka ostane medju nama" u krcatoj dvorani zagrebackog Multiplexa, dogodilo se i jedno i drugo." - "Novi list"


"Grlic je i ovoga puta kroz film dokazao svoju redateljsku velicinu i grandioznost, kao i prepoznatljivu duboku posvijecenost detaljima koji oslikavaju psiholoske profile njegovih junaka" - "Dan"


"...Grlić je snimio dojmljivu dramu.." - "Vjesnik


"Neka ostane među nama": odličan film o preljubu lišen svakog licemjerja. Scenarijem koji je pisao s Antom Tomićem, Grlić oslobađa brak velikih ideja a preljub postaje sastavni dio normalnog života. Grlić je opravdao zaista velika očekivanja koja je film izazvao u javnosti" - "Jutarnji list"


"Vrhunski produciran film.." - "Filmski.net"


"Zbog pritiska Crkve i konzervativaca hrvatski režiseri ne usuđuju se na filmu prikazivati scene seksa, pa samo rijetki, poput Rajka Grlića, istražuju stvarne odnose između muškaraca i žena." - "Nacional"


"Grlic je snimio najprovokatiniji prizor u povijesti hrvatskog filma." - "Globus"


"U ovom filmu nema nepotrebnog moralisanja i pametovanja, prikazani su nam samo ljudi sa svojim velikim manama i ponekom vrlinom koja ih čini šarmantnima. Zabranjene strasti ih vode u probleme koji uglavnom negativno, a često i razorno utiču na osećanja njima najbližih ljudi. Grlić nas kroz erotske scene upućuje u likove i njihove međusobne odnose, mnogo više nego kroz dijaloge ili stavove, i to je najveće osveženje koje ovaj film nudi." - "E-Novine"


"U njegovim pomalo umornim likovima gledatelji se lako mogu naći, a mlađi bi na svoj užas mogli prepoznati i vlastite roditelje i to baš u situacijama u kojima ih nikako ne želimo zamisliti, a nakon ovog filma prisiljeni smo zapitati se koliko je afera gurnuto pod naš obiteljski tepih." - "Večernji list"


"Vrlo dobar film. Rajko Grlić poletan i živahan, kao mladić. I nestašan, kakav samo može da bude "sredovečni lisac" sa nagomilanim životnim iskustvom. Sopstvenim ili tuđim - svejedno, važno je da je ono što se vidi u filmu "Neka ostane među nama" toliko intimno i autentično da mu se veruje na svaku reč i na svaki kadar. - "Politika"


"… Grliceva dekriminalizacija preljuba je gotovo sasvim iznimna u okvirima savremenih filmova.." - "Playboy"


"Brojne su vrline elegantno i naizgled lako režirana Grlićeva djela…" - "Vijenac"


"…scena dirljive pohvale kurcu iz združenih ženskih usta smjesta ulazi u hrvatsku filmsku antologiju…" - "Novosti"


"…Grlić i Tomić preklapaju ljepotu i okrutnost koje servira perverzna svakidašnjica.." - "Slobodna Dalmacija"


"Veličina Grlićeva filma, koji se odvrti između bolnice i groblja, među djecom koja ne znaju koji ih je preljub začeo, i kostima koje su se nekada varale, je u tome da preljubu vraća revolucionarni potencijal, pa čak iako je istina da varanje nije više to što ruši status quo, nego ono što ga čuva, ali hej - to neka ostane među nama." - "Mladina"

Foršpani

Foršpani - Neka ostane među nama, film Rajka Grlića

Iz filma

Iz filma - Neka ostane među nama, film Rajka Grlića

Making Of

Making Of - Neka ostane među nama, film Rajka Grlića