Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu! Neka ostane među nama, film Rajka Grlića ›› Službeni web sajt novog filma Rajka Grlića 'Neka ostane među nama'. Scenarij: Rajko Grlić i Ante Tomić. Pogledajte prije nego opet prevarite voljenu osobu!

Ante Tomić

Ante Tomić

Ante Tomić

Ante Tomić rođen je 1970. u Splitu. Studij filozofije i sociologije završio je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu. Za svoj novinarski rad nagrađen je nagradom Hrvatskog novinarskog društva Marija Jurić Zagorka za najbolju reportažu. Kao pisac javlja se u časopisu "Torpedo", a prvu zbirku priča "Zaboravio sam gdje sam parkirao" objavio je 1997. u Splitu.

Jedan je od najčitanijih suvremenih hrvatskih pisaca. Napisao je i niz drama, te scenarija. Po njegovim romanima "Što je muškarac bez brkova" i "Ništa nas ne smije iznenaditi" snimljeni su uspješni filmovi, a oba su romana uprizorena u adaptaciji Aide Bukvića u kazalištu.

Do sada je objavio zbirke priče "Zaboravio sam gdje sam parkirao" (1997.; 2001.) i "Veliki šoping" (2004.), knjigu drama "Krovna udruga i druga drma" zajedno s Ivicom Ivaniševićem (2005.), knjige feljtona i kolumni "Smotra folklora" (2001.), "Klasa optimist" (2004.) i "Građanin pokorni" (2006.), romane "Što je muškarac bez brkova" (2000.), "Ništa nas ne smije iznenaditi" (2003.) i "Ljubav, struja, voda & telefon" (2005.), roman "Ništa nas ne smije iznenaditi" reizdan je nakon pet izdanja zajedno sa scenarijem filma "Karaula" u posebnoj knjizi 2006. godine.